Cutia cu fericire

Kaufland și Banca pentru Alimente colectează alimente și produse de igienă pentru comunitățile defavorizate

Kaufland România continuă tradiția solidarității și organizează o nouă colectă de alimente și produse de igienă pentru comunitățile defavorizate, alături de Rețeaua Națională a Băncilor pentru Alimente. Inițiativa Cutia cu Fericire se desfășoară la nivel național, în peste 140 de magazine Kaufland.


Până pe 24 aprilie 2023, clienții Kaufland pot dona produse alimentare neperisabile și de igienă, în cutiile special amenajate, după zona caselor de marcat, sprijinind astfel bătrâni, copii, persoane cu dizabilități sau adulți în prag de sărăcie, aflați în grija ONG-urilor partenere ale rețelei.


Produsele ce pot fi donate


Pot fi donate produse alimentare de bază neperisabile (zahăr, făină, ulei, orez, cacao, cereale și paste, sosuri, conserve, ceai și cafea, dulceață, gemuri, creme de ciocolată, chipsuri, snacksuri, pufuleți, ciocolată și dulciuri, condimente, semințe, nuci, fructe uscate, biscuiți) sau produse de igienă personală (periuță și pastă de dinți, săpun, gel de duș, șampon, hârtie igienică, absorbante, scutece pentru copii).


Unde vor fi distribuite produsele donate


Toate produsele vor fi preluate de Rețeaua Națională a Băncilor pentru Alimente din București, Cluj, Roman, Oradea, Brașov, Galați, Timișoara, Constanța și Craiova și donate către 150 de organizații care oferă servicii socio-educaționale, de recuperare și rezidențiale. Articolele colectate în magazinele din București vor fi preluate de echipa de la Cantina socială Kaufland și distribuite ulterior beneficiarilor Cantinei – persoanelor vârstnice, familiilor nevoiașe și altor categorii vulnerabile.
„Kaufland este un partener responsabil și implicat în comunitățile în care este prezent. Încercăm mereu să aducem bucuria în casele familiilor și persoanelor vulnerabile, mai ales acum, de sărbători. Îi încurjăm pe clienții să se alăture campaniei și împreună să demonstrăm că implicarea face diferența”, a declarat Anna Katharina Scheidereiter, CSR Manager Kaufland România.


Campania Cutia cu Fericire vine în continuarea colectei desfășurate în perioada decembrie 2022 – februarie 2023, în cadrul căreia au fost donate circa 4.000 kg de alimente neperisabile. Acestea au fost distribuite către 45 de organizații, care au în grijă 4.044 persoane vulnerabile.


Lista completă a magazinelor Kaufland participante în campania umanitară Cutia cu Fericire poate fi consultată aici.

Proiect național de reducere a risipei alimentare, prin redistribuirea surplusului primit de la companiile donatoare către persoanele în risc de sărăcie, malnutriție și excluziune socială prin intermediul ONG-urilor beneficiare

Articole

330,6 de tone de hrană și speranță donate în cadrul celei de-a 10 ediții a Colectei Naționale de Alimente

Federația Băncilor pentru Alimente din România – FBAR și cele 9 Bănci Regionale pentru Alimente din București, Cluj, Roman, Brașov, Oradea, Timișoara, Constanța, Craiova și Galați anunță cu bucurie rezultatele remarcabile ale celei de-a zecea ediții a Colectei Naționale de Alimente, desfășurată în perioada 19-21 aprilie. Sub sloganul „Împreună hrănim speranța!”, oamenii de pretudindeni și-au […]

Citește..
Federația Băncilor pentru Alimente din România (FBAR) anunță cea de-a 10-a ediție a Colectei Naționale de Alimente, sub sloganul „Împreună hrănim speranța”.

Colecta Națională de Alimente, una dintre cele mai mari campanii de solidaritate la nivel național, organizată de Federația Băncilor pentru Alimente din România – FBAR, împreună cu cele nouă Bănci Regionale din București, Cluj, Roman, Brașov, Oradea, Timișoara, Constanța și Galați, revine și anul acesta în preajma sărbătorilor de Paște. Campania mobilizează de fiecare dată […]

Citește..
Este un proiect național social-caritabil prin care preluăm de la donatori surplusul de produse alimentare și nealimentare, aflate în termen și bune pentru consum și le distribuim gratuit către ONG-uri ce gestionează programe sociale destinate persoanelor în nevoie și grupurilor vulnerabile.
© 2020 Federatia Băncilor pentru Alimente din România - FBAR.
Designed with love by
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram