Campanie 2%

Donează 2% pentru combaterea foametei, sărăciei și reducerea risipei alimentare

doneaza 2% banca pentru alimente

Pentru a ne putea îndeplini misiunea, contribuția ta este esențială. Donând câte puțin, poți ajuta persoanele sărace, aflate în nevoie. Nu trebuie să dai ceva din ceea ce ai acum, ci să redirecționezi o parte din impozitul pe care statul ți l-a reținut din veniturile realizate anul trecut.

Cum poți ajuta?

Direcționează 2% din impozitul tău pe venit către Asociația Banca pentru Colectarea și Distribuția Alimentelor și ne poți ajuta să devenim mai eficienți în munca noastră, făcând ca alimentele donate să ajungă la cât mai multe organizații și persoane. Astfel, din fondurile strânse, ne propunem să achiziționăm o camionetă/dubă cu care să colectăm alimentele de la donatori și să le distribuim ONG-urilor care au nevoie de ele.

Pasul  1:

Completează datele tale personale și depune până pe 25 mai 2018, unul din formularele precompletate cu datele organizației noastre, în funcție de venitul pe care l-ai avut în 2017:

  • formularul 230, pentru impozitul pe salariu sau/și pensie (*în cazul în care nu cunoști cu exactitate suma corespunzătoare a 2% din impozitul pe venit, poți lăsa căsuța necompletată, aceasta urmând a fi calculată de Fisc).
  • sau formularul 200, pentru alte venituri (cedarea folosinței bunurilor, drepturi de autor, etc.) (*acest formular trebuie completat la toate capitolele aferente tipului de venit obținut, inclusiv capitolul III. Destinația sumei reprezentând 2% din impozitul pe venitul anual datorat).

Pasul 2:

După ce ai completat formularul, te rugăm să îl depui sau să îl trimiți prin poștă cu scrisoare recomandată la Administrația Finanțelor Publice a localitatii de domiciliu din actul tau de identitate, pe care o poți identifica aici.

Termenul limită pentru depunerea declarațiilor este 25 mai 2018, dupa aceasta dată îți pierzi dreptul de exercitare a opțiunii.

Îți multumim!

*Datele Asociației Banca pentru Colectarea și Distribuția Alimentelor sunt deja completate în formulare:
• Numele organizației – Banca pentru Colectarea și Distribuția Alimentelor
• Codul de identificare fiscală (codul fiscal) – CIF: 36629215
• IBAN – RO41BRDE441SV84453814410